Rešitve

Toplotni rekuperator

Ponovna uporaba energije s pomočjo toplotne rekuperacije

Energijo, ki se uporablja v procesu sušenja, se lahko zelo uspešno ponovno uporabi s pomočjo našega toplotnega izmenjevalca, ki je zelo učinkovit in ima dolgo življenjsko dobo. Sistem za toplotno rekuperacijo temelji na uporabi toplega in vlažnega zraka, ki se je ustvaril v procesu prezračevanja stroja za izdelavo papirja, prezračevanju proizvodnega prostora in pri segrevanju vode v samem procesu izdelave papirja. Naše izkušnje pri projektiranju, izdelavi in vzdrževanju takih sistemov so garancija za prilagodljive in po meri narejene trajne rešitve, ki jih potrebujejo v vsaki tovarni papirja in kartona.
Naš izmenjevalec zrak/zrak je v celoti izdelan iz nerjavečega jekla, kar ga dela na videz skoraj neuničljivega proti razpadanju, ki ga povzročata toplota in vlaga. Cevi so pritrjene na glavne plošče s pomočjo mehanskega raztezanja, kar povečuje njihovo trajnost. Izmenjevalec je opremljen z avtomatskim razpršilnim sistemom za notranje čiščenje cevi in vhodnih vrat. V dobavo je lahko vključena tudi premostitvena konstrukcija in dostopna lestev (opcija).

Indirekten izmenjevalec zrak/voda je tudi zelo učlinkovit in ima dolgo življensko dobo. Izdelan je iz nerjaveče jeklene pločevine tako, da oblikuje žepe. Izmenjevalec je opremljen z avtomatskim razpršilnim sistemom na vodo za notranje čiščenje žepov. Dobava lahko vključuje tudi premostitveno konstrukcijo in dostopno lestev (opcija).

Izmenjevalec se uporablja za ogrevanje hladne vode ali glikolne vode, ki je potrebna za ogrevanje zraka pri prezračevanju proizvodnih prostorov.

Direkten izmenjevalec zrak/voda uporabljamo za ogrevanje vode v proizvodnem procesu. Narejen je v obliki robustne komore iz nerjaveče pločevine, v katero je vgrajena vrsta razpršilcev s samočistilnimi šobami. Dobava lahko vključuje tudi premostitveno konstrukcijo in dostopno lestev (opcija).

Zmanjšanje vlage v žepih s pomočjo ustreznega prezračevalnega sistema

Namen prezračevanja žepov je optimizirati proces sušenja, dobro delovanje stroja za izdelavo papirja in preprečevanje težav valovanja in gubanja papirja. Inovativna konfiguracija in način projektiranja zaprte izolirane nape omogočata distribucijo zraka vzdolž proizvodne linije, tako s servisne strani kot tudi s strani dostave.

Zahvaljujoč specialnim vpihovalnikom lahko zagotavljamo enakomerno porazdelitev zraka v žepe in posledično tudi količino vlage, ki ni večja od 250-300g H2O/kg d.a. Vpihovalniki se delijo na dva tipa: za standardne žepe ter na specialno zasnovane vpihovalnike z dvojnim učinkom, kjer so vodilni valji pomaknjeni proti stiskalnicam, kjer vpihovalniki na eni strani prezračujejo žepe ter na drugi zagotavljajo stabilizacijo papirja.

Učinkovita izvedba prezračevanja proizvodnih prostorov

Ne glede na to, ali gre za obstoječe ali nove proizvodne prostore, so naši strokovnjaki za prezračevanje sposobni narediti računalniški model teh prostorov, ugotoviti problematična mesta in jih odpraviti s projektom prezračevanja, ki je ustreznejši.

Naša visoko motivirana ekipa lahko načrtuje, razvije in montira energetsko učinkovit prezračevalni sistem, ki bo zagotovil prijazno delovno okolje in preprečil nabiranje kondenza na stenah, strehi in tleh.